NAKON SASTANKA

Semir Efendić: Zatražili smo da se Zakon o nepokretnoj imovini u NSRS povuče, to je bio minimum da nastavimo dalje

Nekako se stvari vode na pravni teren, na onu fazu procedura na kojoj se sad taj zakon nalazi, izjavio je Efendić

Efendić: Nije bilo spremnosti da se na taj način razgovara. AVAZ

Piše: A. Čengić

5.1.2023

Nakon održanog sastanka Osmorke i lidera SNSD-a Milorada Dodika u Doboju, izjavu za medije dao je i lider Stranke za BiH Semir Efendić.

- Pa evo mi smo prije dva dana dali najavu da u ovakvim okolnostima ne bi bili spremni učestvovati u formiranju vlasti na državnom nivou, prije svega to se odnosilo na događaj koji je bio neposredno nakon potpisivanja sporazuma o zajedničkim principa djelovanja, a to je o donošenje Zakona o nepokretnoj imovini u Skupštini RS, nakon što je Ustavni sud utvrdio da to nije nadležnost skupštinskog parlamenta. Mi smo danas jasno postavili pitanje i zatražili da se taj zakon povuče iz procedure. To bi bio neki minimum da bi mi dalje nastavili, ali nije bilo spremnosti da se na taj način razgovara - izjavio je Efendić. 


- Nekako se stvari vode na pravni teren, na onu fazu procedura na kojoj se sad taj zakon nalazi. Obzirom da nije bilo spremnosti da se razgovara na tu temu , naš stav je takav da mi nećemo biti dio, obzirom da Stranka za BiH svakako nema, NES ima zajedno sa svojim partnerima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.