REAKCIJE

Oglasili se iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida povodom obilježavanja neustavnog Dana RS

Zahtjevamo od vlasti, a prije svega od Tužilaštva BiH da hitno pokrene postupak protiv najodgovornijih za ovakav sraman čin

Iu Udruženja poručili: Smijeniti najodgovornije za obilježavanje neustavnog dana RS. Arhiv

A. Č.

6.1.2023

Udruženja žrtava i svjedoka genocida i udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa" reagirala su povodom najave obilježavanja neustavnog Dana RS u Istočnom Sarajevu.

- U povodu najave, od strane vlasti entiteta RS, da će ove godine obilježiti 9. januar, neustavni dan RS, u istočnom Sarajevu, smatramo da je očito cilj obilježavanja 9. januara nadomak grada koji je bio pod opsadom upravo od onih koji na ovaj način žele pokazati da su još tu i da se njihov odnos prema Sarajevu i onima koje su držali pod opsadom nimalo nije promjenio i da su spremni to isto ponoviti.

Zahtijevamo od vlasti, a prije svega od Tužilaštva BiH da hitno pokrene postupak protiv najodgovornijih za ovakav sraman čin. Također, vrijeme je, da međunarodne organizacije koje su garanti poštivanja Ustava, a samim tim i Dejtonskog sporazuma, u skladu sa svojim ovlaštenjima, smjene najodgovornije za obilježavanje neustavnog dana RS - saopćeno je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.