SVEČANA AKADEMIJA

Žestoke kritike iz Crne Gore za Kovača i Damjanovića koji su obilježili neustavni dan RS: To je nezapamćen skandal

Kenana Strujić-Harbić, šefica Poslaničkog kluba Bošnjačke stranke, koja navodi da su Kovač i Damjanović na taj način poslali poruku da podržavaju genocid, etnička čišćenja i druge ratne zločine

Damjanović i Kovač na svečanoj akademiji u Banjoj Luci. Vijesti.me

E. Ć.

9.1.2023

Ministar pravde Crne Gore Marko Kovač i ministar finansija Aleksandar Damjanović prisustvovali su svečanoj akademiji u Banjoj Luci u sklopu obilježavanja neustavnog dana RS. 

Brojni političari u Crnoj Gori žestoko su reagovali i osudili njihov potez. Oštru kritiku uputio je Ivan Vujović, generalni sekretar SDP-a. 

Prisustvo ministara Vlade Crne Gore neustavnom Danu RS je odnos Vlade kao cjeline. Jer Vlada ne može imati dvije politike. Pošto se daje i odlikovanje Putinu očekujemo i da dignu zdravicu ministri iz "evropskog' SNP-a" - napisao je Vujović.

Istog je mišljenja i Kenana Strujić-Harbić, šefica Poslaničkog kluba Bošnjačke stranke, koja navodi da su Kovač i Damjanović na taj način poslali poruku da podržavaju genocid, etnička čišćenja i druge ratne zločine na kojima je stvarana takozvana RS.


Miloš Nikolić, glasnogovornik i poslanik DPS-a, rekao je kako je prisustvo Kovača i Damjanovića svečanoj akademiji u Banjoj Luci bila potvrda antievropskog karaktera Abazovićeve Vlade, koja svakim danom svog funkcionisanja ugrožava evropsku perspektivu Crne Gore, ali i dobrosusjedske odnose.

- Ovaj nezapamćeni skandal koji sebi nije dozvolila ni apostolska Vlada Zdravka Krivokapića još jedan je žestok udarac za međunarodni imidž i reputaciju naše države koji prijeti da Crnu Goru kompromituje kao pouzdanog regionalnog partnera - poručio je Nikolić.

Reagirao je i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić.

- Iskreno žalim što ministri Vlade Crne Gore učestvuju na skupu povodom "Dana Republike Srpske" u Banjoj Luci, na poziv Milorada Dodika, koji je između ostalih nagradio ordenom predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina. Inače 9. januar "Dan RS", Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio je neustavnim - napisao je reis Fejzić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.