BOSANSKI PETROVAC

Preminula Mevluda Linić, starica koju je komšija pretukao, a onda polio benzinom i zapalio prije dva mjeseca

Ovaj nesvakidašnji zločin, o kojem je portal "Avaza" ranije pisao, se desio početkom novembra, a nakon što je nasilnik polomio starici kosti na sve to još je staricu na kraju polio benzinom i zapalio je

Preminula Mevluda Linić. Facebook

Piše: S. S.

10.1.2023

Mevluda Linić, koja je prije dva mjeseca polivena benzinom i zapaljena u Bosanskom Petrovcu, preminula je, potvrdila je njena porodica na društvenim mrežama.

Podsjećamo, ovaj nesvakidašnji zločin, o kojem je portal "Avaza" ranije pisao, se desio početkom novembra, a nakon što je nasilnik polomio starici kosti na sve to još je staricu na kraju polio benzinom i zapalio je.

Finansijski motivi

O ovom slučaju je prije dva mjeseca govorio Amel Linić, sin Mevlude, koji inače živi Sjedinjenim Američkim Država, a kada se desio stravični slučaj on se odmah uputio ka BiH. Oni su tada sumnjali na prvog komšiju.

- Ne vidim da mogu biti bilo kakvi drugi motivi osim finansijskih, jer zašto bi neko došao tući ženu od 80 godina. On je njoj polomio rebra sa obje strane, ruku, noge, ima povrede glave, a onda je zalio benzinom, zbog čega ima opekotine po leđima - kazao je Linić za "Avaz" tada.

Kako je pojašnjavao tada Amel Linić, osoba koja je to počinila je navodno poslije pozvala i pomoć.

- Nije on njoj direktno pomogao, nego je zvao vatrogasce, pa su je vatrogasci iznijeli vani, a onda je došla i policija. Nakon toga je na Instagramu pozvao moju suprugu u Čikagu, jer ja s njima nikako ne komuniciram i rekao je da je moja majka nastradala i da je on tu pomogao. Rekao je da je on izašao, čuo pucketanje i vidio da gore vrata od kuće i zvao vatrogasce. Moja supruga mu se zahvalila, ali onda počinju dolaziti drugi dokazi, policija ispita majku i ona potvrdi da je on nju udario na ulaznim vratima - kazao je sin stradale Mevlude tada za "Avaz".

Tražio novac od nje

Dodao je tada i da je njegova majka rekla da je ta osoba imala masku, ali da je prepoznala taj glas, obzirom da je riječ o prvom komšiji.

- On je i ranije dolazio u nekoliko navrata i tražio novac od nje, a ona je njemu davala - zaključio je tada Linić za "Avaz".

Ono što je bilo dodatno interesantno za ovaj slučaj je da je Amel Lindić rođak i mladog košarkaša KK Igman Burch sa Ilidže Azura Terzića iz Cazina, koji je teško povrijeđen nakon što je sa prijateljima izašao u provod. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.