HUMANOST NA DJELU

Načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević za "Avaz": Zahvaljujući dobrim ljudima, vozač šlepera je imao gdje prespavati

Vozač je vozio robu prema jednoj firmi u Varešu, ali vjerovatno je išao pomoću navigacije, pa nije znao da je u pitanju planinski kraj, kazao je Bajtarević

Bajtarević: Ulica je bila očišćena, ali zbog tereta je došlo do zastoja. Screenshot / FACEBOOK

Piše: E. Abaz

12.1.2023

U mjestu Ponijeri, kod Kaknja, jučer je došlo do višesatnog zastoja jer se veliki šleper turskih tablica zaglavio u snijegu.

Kako je za portal "Avaza" istakao načelnik općine Kakanj, Mirnes Bajtarević, iako je cesta bila očišćena, zbog tereta i krivine u tom djelu, došlo je do proklizavanja kamiona i blokade.

- Vozač je vozio robu prema jednoj firmi u Varešu, ali vjerovatno je išao pomoću navigacije, pa nije znao da je u pitanju planinski kraj – kazao je Bajtarević.

Veći zastoj

Kako kaže, zbog krivine vozač je proklizao, te više nije mogao da pomjeri šleper.

- Zbog toga je morala biti angažovana druga mašina, jedne lokalne firme. Iako je bio radni dan, desilo se to da je dosta ljudi krenulo na skijanje, pa je došlo do većeg zastoja – istakao je.

Dodao je i to da već oko pola četiri put je bio prohodan, te se moglo nastaviti dalje ka lokaciji.


Pritekli u pomoć

Pokazatelj da još uvijek ima dobrih ljudi, jeste i to što su ovom vozaču pritekli u pomoć građani općine Kakanj.

- Pojedine porodice su se ponudile da omoguće čovjeku noćenje, ručak. Željeli su da ga ugoste, kako bi odmorio i ugrijao se, a mislim da je on već rano jutros krenuo dalje jer mora prenijeti robu – istakao je Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj, za portal "Avaza".

Također je javljeno i lokalnim firmama koje koriste ovu rutu za prevoz robe, da ipak sačekaju, jer neće biti u mogućnosti proći, pa da ne bi došlo ponovo do nekih zastoja ili otežanog prometa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.