HITAN SASTANAK

O pokušaju ubistva u Goraždu obavještene sve Policijske stanice u okruženju, MUP KS i FUP

Zločin koji je počinjen sinoć kao i drugi nemili događaji su dokaz da sigurnosni sistem moramo podići na viši nivo, kazao je Hubjer

Alen Bajramovic

14.1.2023

Povodom oružanog napada i pokušaja ubistva Goraždanina Almira Raščića održan je zatvoreni radno konsultativni sastanak poslanika u Skupštini i članova Vlade BPK Goražde, kojem je prisustvovao i policijski komesar Damir Bogunić sa saradnicima. Nakon razmatranja sigurnosne situacije u ovom kantonu, iskazujući suosjećanje porodici Raščić, učesnici sastanka svojim porukama pokušali su umiriti građane, uznemirene i ogorčene zbog sinoćnjeg događaja.

- Uprava policije je od sinoć na terenu. Svi policijski službenici su angažovani, a posebno Sektor kriminalističke policije. Obavijestili smo sve PS u susjednim opštinama, MUP Kantona Sarajevo, ali i Federalnu upravu policije. Mislim da ćemo u što kraćem vremenu doći do motiva i samog izvršioca. Imamo neke informacije, koje sada nisu za javnost, tako da službenici policije nastavljaju svoj dio poslao – kazao je policijski komesar BPK Goražde Damir Bogunić.

- Sigurnosna situacija je pod potpunom kontrolom, a nadležne institucije će učiniti sve kako bi se što prije pronašli počinioci ovog krivičnog djela, priveli pravdi i procesuirali. Složili smo se da ćemo, svako iz svoje nadležnosti, što prije učini sve da kadrovski, materijalno i tehnički ojačamo Upravu policije MUP-a BPK i da što prije na svim kontrolnim i bitnim tačkama u Goraždu postavio video nadzor – kazao je predsjedavajući Skupštine BPK Goražde Muradif Kanlić.

- Iza nas je jedna nemila noć. Zločin koji je počinjen sinoć kao i drugi nemili događaji su dokaz da sigurnosni sistem moramo podići na viši nivo. Pozivam građane da ostanu smireni – poručio je ministar unutrašnjih poslova Nusret Hubjer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.