SVE SPREMNO

Krišto dostavljen izvještaj SIPA-e o 12 kandidata: Novo Vijeće ministara 25. ili 26. januara

Denis Zvizdić potvrdio je da će 25. ili 26. ovog mjeseca biti zakazana hitna sjednica PD PSBiH na kojoj će biti potvrđeno novo VM

Fena

D. H.

18.1.2023

 Novoimenovana predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zaprimila je iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) konačne izvještaje o istinitosti informacija za dvanaest kandidata za ministre i zamjenike ministara u procesu formiranja novog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Najkasnije do kraja ove sedmice očekuje se da će iz SIPA-e i Centralne izborne komisije BiH biti dostavljeni izvještaji o završenim provjerama kandidata za ministre i zamjenike ministara za novi saziv Vijeća ministara BiH.

Odmah po dobivanju izvješća o završenim provjerama očekuje se nastavak postupka formiranja novog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, sukladno proceduri propisanoj Zakonom o Vijeću ministara BiH - saopćeno je iz te institucije.

Odmah po dobivanju izvješća o završenim provjerama očekuje se nastavak postupka formiranja novog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, sukladno proceduri propisanoj Zakonom o Vijeću ministara BiH.

Političke stranke vladajuće većine ranije su objavile imena svojih ministara. To su: Zoran Tegeltija (SNSD) za ministra finansija i trezora BiH, Elmedin Konaković (NiP) za ministra vanjskih poslova BiH, Zukan Helez (SDPBiH) za ministra odbrane, Nened Nešić (DNS) za ministra sigurnosti, Staša Košarac (SNSD) za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Edin Forto (Naša stranka) za ministra prometa i komunikacija, Davor Bunoza (HDZ BiH) za ministra pravde, Dubravka Bošnjak (HDZ BiH) za ministricu civilnih poslova i Sevlid Hurtić za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić potvrdio je da će 25. ili 26. ovog mjeseca biti zakazana hitna sjednica na kojoj će biti potvrđen novi saziv Vijeća ministara BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.