10 MJESECI PRIJE ISTEKA

Čampara za "Avaz" o produženom mandatu sinu Bisere Turković: Svako rješenje se može poništiti

Bilo bi politički kulturno ostaviti nekim novim ljudima koji dođu da oni razmotre situaciju, rekao je

Aljoša Čampara / Bisera Turković sa sinom. Anadolija / Screenshot

19.1.2023

Iako je Aliju Turkoviću, sinu ministrice vanjskih poslova Bisere Turković,  trogodišnji mandat u DKP-u BiH u Kataru trebao da istekne tek 17. oktobra ove godine, on je deset mjeseci ranije produžen. 

Kako je "Avaz" pisao Turkoviću je novi mandat oficira za vezu u rangu savjetnika Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) potpisao direktor Osman Mehmedagić Osmica.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara rekao je za "Avaz" da nema potrebe da se žuri sa nekim stvarima, jer se svako rješenje može poništiti.

- Bilo bi politički kulturno ostaviti nekim novim ljudima koji dođu da oni razmotre situaciju i u Ministarstvu vanjskih poslova i u OSA-i. Pitanje je šta se još dešavalo i šta se radi prilikom kraja ovog mandata, evidentno je da im se žuri sa tim nekim stvarima, ali isto tako kao što neko donese to rješenje neko novi može da ga poništi tako da ne vidim razlog za žurbom - rekao je Čampara.



Dodao je kako ne vidi razlog za produženjem mandata deset mjeseci prije njegovog isteka.

- To se nigdje tako ne radi. Kada dođe vrijeme isteka mandata vjerovatno bi se trebala napraviti neka ozbiljna analiza i vidjeti da li ima potrebe za produženjem mandata tim oficirima - zaključio je Čampara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.