OGLASILA SE NA FACEBOOKU

Karić odgovorila Ćosiću: Opet je na meti Sarajevo

Ćosić na vrlo perfidan način, kaže da se vodio građanski a ne odbrambeno-oslobodilački rat od neviđene agresije na BiH, navela je Karić

Karić: Sarajevo je uvijek bilo i bit će grad za sve dobronamjerne i ljude širokih vidika, svih vjera i nacija. Armin Durgut / Pixsell

H. J. I.

23.1.2023

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić najavio je danas da će na ulazu u ovaj grad stajati tabla sa natpisom "Grad Istočno Sarajevo – grad 157.000 sarajevskih Srba koji su morali da ga napuste". 

Ćosić je rekao da je ovo odgovor na table postavljene na ulazu u Sarajevo, a na kojima piše "Grad Sarajevo – 1.423 dana pod opsadom".

Na ovu najavu reagirala gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

- Gradonačelniče Ćosiću, "protjerane table" pošaljite u zatvore gdje leže osuđeni ratni zločinci ili ispred kuća onih koji su sistemski tražili od ljudi da napuste domove u Sarajevu.

Opet je na meti Grad Sarajevo kojem, ni sam Ćosić, ne može da ospori 1.425 dana pod opsadom. Ali zato, na vrlo perfidan način, kaže da se vodio građanski a ne odbrambeno-oslobodilački rat od neviđene agresije na Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad.


Sarajevo je uvijek bilo i bit će grad za sve dobronamjerne i ljude širokih vidika, svih vjera i nacija.

Zato nikada i nikome više nećemo dozvoliti da se ta njegova otvorenost i tolerantnost obezvrijede, i da se žrtva i zločinac izjednačavaju - napisala je Karić na Facebooku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.