"SVIJET U 2023."

Centralna banka BiH okupit će svjetske eksperte na konferenciji

Cilj konferencije je, kroz konstruktivan dijalog između predstavnika ekonomskih institucija, vlasti, diplomatske i poslovne zajednice

Konferencija počinje u 9:30 sati. Avaz

A. O.

27.1.2023

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH), kao institucija partner organizira konferenciju pod nazivom "Svijet u 2023.", koja će biti održana 30. januara ove godine u Poslovnom centru Unitic u Sarajevu.

Organizator konferencije je kompanija Color Media Communications u saradnji sa CBBiH i uz podršku Britanske ambasade u BiH i Delegacije EU u BiH.

Ekonomski eksperti

Kako navode iz Centralne banke BiH, konferencija će okupiti vodeće ekonomske eksperte, privrednike i nosioce najviših javnih funkcija kao i predstavnike diplomatske zajednice u BiH.

Konferenciju će otvoriti guverner CBBiH Senad Softić.

Cilj konferencije

Cilj konferencije je, kroz konstruktivan dijalog između predstavnika ekonomskih institucija, vlasti, diplomatske i poslovne zajednice, dati analize i poglede na ekonomsko okruženje, investicijsku klimu, implementaciju reformi i zakonodavstva kao i mjere koje BiH treba poduzeti. Tokom panel-diskusija, ugledni predstavnici ekonomske, poslovne i diplomatske zajednice pokušaće odgovoriti na pitanja sa kakvim se izazovima susreće svijet u 2023. godini, koji su problemi sa kojima se suočava svjetska i bosanskohercegovačka ekonomija i kako ih prevazići te ponuditi mogućnosti oporavka i razvoja društva u kojem živimo.

Konferencija počinje u 9:30 sati, a u periodu od 9 do 9:30 sati predviđene su izjave guvernera CBBiH Senada Softića, ambasadora Velike Britanije u BiH NJ.E. Džulijana Rajlija (Juliana Reillya) i direktora kompanije Color Media Communications Roberta Čobana. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.