ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Bećirović sa članom Kongresa SAD: Snažnije diplomatsko djelovanje

On je naglasio da u Saveznoj državi Kentaki živi blizu 20.000 osoba porijeklom iz Bosne i Hercegovine

Gatrie i Bećirović: Važan sastanak. PBiH

A. O.

3.2.2023

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je sa članom Kongresa Sjedinjenih Američkih Država Bretom Gatriom (Brettom Guthrieom), iz Savezne države Kentaki (Kentucky), o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Jugoistočnoj Evropi.

On je naglasio da u Saveznoj državi Kentaki živi blizu 20.000 osoba porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koji su ugledni i vrijedni članovi američkog društva.

Ponos država

Istaknuo je da su oni ponos i Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, te dodatna spona u procesu produbljivanja saradnje dviju zemalja. S tom konstatacijom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirovića usaglasio se i uvaženi kongresnik Gatrie, koji je također potvrdio veoma pozitivna iskustva s ljudima porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Kongresnik Gatrie pozvao je člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirovića da dođe u službenu posjetu i Saveznoj državi Kentaki.

Prednosti multietničkog društva

Tokom sadržajnog razgovora sa jednim od najutjecajnijih kongresnika iz Republikanske stranke u Zastupničkom domu Kongresa Sjedinjenih Američkih Država, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirović je predstavio novi pristup s ciljem snažnijeg diplomatskog djelovanja Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama. Naglasio je da Bosna i Hercegovina mora pokloniti puno veću pozornost djelovanju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirović je podvukao da građani Bosne i Hercegovine, kao i građani Sjedinjenih Američkih Država, cijene i vjeruju u prednosti multietničkog društva, te se rukovode idejom zajedničkog života, uzajamnog poštivanja i tolerancije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.