HEROJI

Fahrudin Dobrača iz Hataja za "Avaz": Svake minute pronalazimo mrtve ljude

Nemaju vremena za predah, pa zajedno sa spasiocima iz turske organizacije IHH nastavljaju utrku s vremenom, koje ističe zarobljenim pod ruševinama

Dobrača: Predvodi tim GSS Novi Grad. Anadolija / Avaz

Alen Bajramovic

9.2.2023

Spasioci iz Gorske službe spašavanja Novi Grad nemaju dovoljno riječi da opišu prizore na koje su naišli u Hataju, jednom od gradova pogođenih katastrofom. 

Nakon potrage koja je trajala cijelu noć, danas su iz ruševina jedne od zgrada u Rejhanliju spasili 70-godišnjaka koji je 80 sati bio zarobljen.

- Ne mogu vam opisati situaciju. Moja ekipa svakog minuta pronalazi mrtve ljude u ovoj velikoj zgradi ovdje. Ja sam trenutno pored jednog tijela, čuvam da ne ode pod N.N. jer znam odakle smo ga izvukli. 

Najgore je što se tlo stalno trese, često moramo bježati sa ruševina. Ovdje je hiljade mrtvih. Ovog dedu smo spasili u posljednjim momentima - rekao je za portal "Avaza" vođa tima GSS Novi Grad Fahrudin Dobrača.

Heroji iz BiH nemaju vremena za predah, pa zajedno sa spasiocima iz turske organizacije IHH nastavljaju utrku s vremenom, koje za hiljade zarobljenih ispod ruševina ističe. 

U Turskoj, suočeni sa prizorima masovnog stradanja s kakvim se ranije nisu susretali, ostaju deset dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.