SKLADIŠTE POMOZI.BA

Kadeti Policijske akademije FMUP-a pomažu u sortiranju i pakovanju donacija za zemljotresom pogođena područja

Ovo je nešto čega nema u nastavnom kurikulumu, ali je jako važan ispit koji ste uspješno položili, rekao je Čampara

Skladište Pomozi.ba. Pomozi.ba

S. S.

14.2.2023

 

Više od 200 kadeta Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova pomagalo je protekla dva dana udruženju Pomozi.ba u sortiranju i pakovanju donacija naših građana koje se šalju u zemljotresom pogođena područja u Turskoj i Siriji, naveo je Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara.

- Ovo je nešto čega nema u nastavnom kurikulumu, ali je jako važan ispit koji ste uspješno položili. Sutra nastavljaju! Momci i djevojke svaka čast - napisao je Čampara.

Iz udruženja Pomozi.ba su pohvalili kadete Policijske akademije Federalnog MUP-a.

- Da nije njih sortiranje i pakovanje donacija išlo bi mnogo sporije. Njih 180 je i večeras sa nama, a za njihov prevoz do skladišta i nazad ponovo se pobrinuo KJKP GRAS uz podršku Ministarstva saobraćaja KS.

Još jednom od srca zahvaljujemo kadetima i federalnom inspektoru Ervinu Mušinoviću, direktoru GRAS-a Senadu Mujagiću jer nam je bez razmišljanja danas pored tri autobusa za studente i srednjoškolce ustupio i dodatna dva autobusa za večernji prevoz za kadete, kao i kompanijama Spirit Tours i M-97 Tours koje su nam također pomogle pri prevozu - naveli su iz Pomozi.ba.

Pojašnjavaju da autobus kompanije GRAS kreće i sutra ujutro u 8:30 sa tramvajskog stajališta Baščaršija i stajaće na svim usputnim tramvajskim stanicama do stajališta Energoinvesta kako bi pokupio volontere, a povratak iz Blažuja je planiran u 17 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.