POMOĆ BRITANSKE AMBASADE

Porezna uprava FBiH potpisala Memorandum o prevenciji i otkrivanju kriminala

Memorandum su potpisali predstavnici HMRC-a i direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović

Porezna uprava Federacije BiH: Potpisan sporazum. Porezna uprava Federacije BiH

S. S.

17.2.2023


U Poreznoj upravi Federacije BiH danas je  održan sastanak povodom potpisivanja Memoranduma o razumijevanju i saradnji u okviru projekta jačanja kapaciteta Porezne uprave Federacije BiH u prevenciji i otkrivanju privrednog finansijskog i organizovanog kriminala, koji je podržala Vlada Velike Britanije, putem Ambasade Velike Britanije u Sarajevu.

Sastanku su prisustvovali direktor Porezne uprave FBiH Šerif Isović sa saradnicima i oficirka za vezu za privredni i finansijski kriminal u Bosni i Hercegovini Jackie Hurst.

Definisan cilj o načinu korištenja opreme

Na sastanku je istaknuto da Memorandum o razumijevanju i saradnji podrazumijeva donaciju opreme od strane Uprava za prihode i carine Velike Britanije kao pomoć i podrška Poreznoj upravi Federacije BiH s privrednim, finansijskim i organizovanim kriminalom.

Memorandum su potpisali predstavnici HMRC-a i direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović. Ovim memorandumom definisan je sveobuhvatni cilj o načinu korištenja donirane opreme u prevenciji i otkrivanju krivičnih djela iz oblasti poreza.

Zahvalnost Vladi

Direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović, je izrazio zahvalnost Vladi Velike Britanije i Upravi za prihode i carine Velike Britanije na finalizaciji jedne jako dobre i efektne saradnje koja će zasigurno rezultirati još boljim rezultatima i pozitivnim efektima, prvenstveno kada je u pitanju zakonito poslovanje poslovnih subjekata.

Oficirka za vezu za privredni i finansijski kriminal u Bosni i Hercegovini Jackie Hurst je prilikom ovog sastanka izrazila zadovoljstvo potpisanim memorandumom i kazala da će donirana oprema pružiti podršku Poreznoj upravi u njenim aktivnostima na jačanje kapaciteta za provođenje preventivnih mjera u borbi protiv porezne utaje, pranja novca, ali i efikasnije provođenje finansijskih istraga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.