"AVAZ" NA LICU MJESTA

Porodica Samira Škiljana, spasioca iz Jajca, koji se vraća iz Turske: On je naš heroj

Bili smo u konstantnom kontaktu i bili smo mu velika podrška da zna da nije tamo sam, rekla je njegova kćerka Anesa

Porodica Škiljan: Stigli iz Jajca da dočekaju oca i supruga. A. Ovčina

19.2.2023

Pripadnici Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje iz ruševina - USAR tim Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i Gorske službe spašavanja Federacije BiH, koji su prethodnih dana u pokrajini Hataj u Turskoj, učestvovali u akcijama spašavanja nakon razornog zemljotresa koji je 6. februara pogodio jug ove zemlje, danas se vraćaju kući.

Ispred sarajevske Vijećnice oca i supruga Samira koji je pomagao u spašavanju u Turskoj dočekat je kćerka Anesa, sin Ajdin i supruga Amra. Porodica Škiljan je došla čak iz Jajca. 

- Naš otac za nas je veliki heroj. On je već odavno za nas heroj s obzirom da je ranjen tokom rata, ostao mu je metak u mozgu. On je danas pripadnik GSS-a Jajce. On je za nas otišao u veliku akciju u Tursku. Bili smo u konstantnom kontaktu i bili smo mu velika podrška da zna da nije tamo sam - rekla je njegova kćerka Anesa. 

Podsjećamo, nakon što se skupe ispred Vijećnice, spasilački timovi iz Republike Turske otići će  u Centar za operacije deminiranja i uklanjanja NUS-a u Azićima na Ilidži.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.