PREPOZNALI ZNAČAJ

Osigurano 1.000 besplatnih članarina za građane Novog Sarajeva u JU "Biblioteka Sarajeva"

Drago mi je što je načelnik Tanović prepoznao značaj ove ideje i što smo ove godine povećali broj besplatnih članarina za 50 posto, rekao je Kosovac

Općina Novo Sarajevo donirala 15.000 KM. Novo Sarajevo

S. S.

20.2.2023

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i direktorica JU Biblioteka Sarajeva Merima Lendo u odjeljenju “Biblioteka Sarajeva” u Dječijoj kući na Grbavici potpisali su Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava u iznosu od 15.000 KM ovoj Javnoj ustanovi za finansiranje besplatnih godišnjih članarina za građane koji imaju prebivalište na području Općine.

U obraćanju za medije, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović istakao je da svi oni koji budu željeli koristiti ove besplatne članarine moći će pozajmljivati knjige u svim pozajmnim odjeljenjima JU „Biblioteka Sarajeva“ u cijelom gradu.

Povećan broj članarina

– Zbog velike zainteresovanosti od strane građana, ove godine smo povećali sredstva za ove namjene kako bi omogućili hiljadu besplatnih članarina za naše sugrađane, što je 334 članarine više u odnosu na prethodnu godinu, istakao je načelnik Tanović, te dodao da je ovaj projekat i dokazao da postoji kvalitetna brojna čitalačka publika u Novom Sarajevu.

Direktorica Javne ustanove “Biblioteka Sarajeva” Merima Lendo istakla je da će građani imati mogućnosti koristiti raznovrstan bibliotečki fond, od zabavne literature, beletristike, stručne literature, kao i one namijenjene za najmlađe.

Učlanjenjem u jedno od tri pozajmna odjeljenja koja se nalaze u ulicama Džemala Bijedića, Paromlinska i Dječija kuća na Grbavici, građani stiču pravo korištenja usluga u svih šesnaest pozajmih odjeljenja sa kojima raspolaže JU „Biblioteka Sarajeva“.

Posebno sretan

Ahmed Kosovac, vijećnik Općinskog vijeća čija je inicijativa bila da se obezbijede besplatne članarine u bibliotekama za građane Novog Sarajeva, kazao je da je posebno sretan što je prošle godine podijeljeno svih 666 besplatnih članarina, kao i što je rastao broj novih korisnika ove javne ustanove, što pokazuje uspješnost ovog projekta.

– Drago mi je što je načelnik Tanović prepoznao značaj ove ideje i što smo ove godine povećali broj besplatnih članarina za 50 posto - poručio je Kosovac.

Ovom prilikom, biblioteku u Dječijoj kući na Grbavici posjetili su dugogodišnji korisnici iz pozajmnih odjeljenja Paromlinska i Dječija kuća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.