PREPOZNATLJIV GLAS

Bisera Hašimbegović za "Avaz": Adi je ležao u bolnici, slušao me na radiju i napisao "gdje su nedjelje kao nekad"

Povod našeg razgovora bio je Facebook status koji je nastao 2011. godine

Bisera Hašimbegović. Magazin Azra

21.2.2023

Bisera Hašimbegović nas više od 20 godina obavještava o stanju na putevima i graničnim prijelazima. Mnogi BIHAMK vežu uz njeno ime, te se Bisera Hašimbegović za portal "Avaza" prisjetila anegdota s kojima se susrela prilikom obavljanja posla koji njen glas uvodi u domove širom BiH.

Status na Facebooku

Povod našeg razgovora bio je Facebook status koji je nastao 2011. godine.

- Bila sam inspiracija nepoznatoj osobi da me pomene u svom statusu: Nedelja. Radio. Bisera iz BIHAMK-a, stanje na putevima. Ne krećite na put bez zimske opreme. Da te pitam nešto, Bisera. Zašto sve moje ceste vode na Koševo. Ja ne navijam za Sarajevo, volim Želju od malena. Evo, Bisera staviću lance nek klepeću, voziću oprezno kroz usijeke, držati rastojanje. SAMO MI RECI KOJOM SE CESTOM IDE GDJE SU NEDJELJE KAO NEKAD... - glasio je status objavljen na Facebooku.

Bisera nam je rekla da je status napisao momak koji se zvao Adi, a nažalost je preminuo.

Cvijeće i brak

- Tada je ležao u bolnici na Koševu, slušao me na radiju i tako je nastao ovaj status. Adi je bio poznati navijač Želje - rekla nam je Bisera Hašimbegović.

Na naše pitanje da izdvoji neku od simpatičnijih situacija s kojom se susrela, odgovara nam:

- Bilo je dosta tih situacija. Recimo, navigacije su nazivali „Bisera“, tako mi je rekla jedna gospođa iz Bihaća. Dešavalo mi se da sam za davanje informacije, što mi je i posao, dobila kilogram oraha od gospodina iz Goražda - kaže Bisera.

Dodaje da je pored toga od slušalaca dobivala cvijeće, a bilo je i ponuda za brak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.