BIHAMK

Vozači oprez: Moguća poledica, smanjena vidljivost zbog magle

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

Smanjena vidljivost zbog magle. Facebook

A. O.

22.2.2023

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Poledica je moguća u jutarnjim satima na dionicama u višim planinskim predjelima. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle.

Tokom dana, usljed porasta temperature, učestali su odroni, a skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Simin Han-Banj Brdo, Rogatica-Ustiprača, Crna Rijeka-Jajce, Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Bugojno-Novi Travnik) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, bez obzira na povoljne vremenske uvjete, navode iz BIHAMK-a.

Danas počinju sanacioni radovi na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), zbog čega će se saobraćati naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.