VRIJEDNOST MILIONSKA

Potpisan ugovor o izgradnji dionice autoputa Brčko Bijeljina

Potpisivanju su prisustvovali predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik i premijer Radovan Višković, ministara saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović

Sa današnjeg susreta. Twitter

A. O.

23.2.2023

U Banjoj Luci je danas potpisan ugovor o izgradnji 17 kilometara dionice autoputa Brčko-Bijeljina, ukupne vrijednosti 346 miliona 955 hiljada KM, bez PDV-a.

Ugovor su u Administrativnom centru Vlade RS potpisali vršilac dužnosti direktora "Autoputeva RS" Nedeljko Ćorić, vršilac dužnosti direktora za tehničke poslove u "Autoputevima" Slobodan Stanarević i predstavnik konzorcijuma kineskih kompanija Li Gang.

Potpisivanju su prisustvovali predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik i premijer Radovan Višković, ministara saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović.


Objava Dodika na Twitteru. Printscreen

Konzorcijum kompanija čine "Kineska prekomorska inženjerska grupa", "Kineska grupa za građevinarstvo Tisju" i Kineska banka za izgradnju.

Vijest o tome potvrdio je danas i Dodik na svom Twitteru. 

- U narednih četiri do pet godina trebali bismo završiti autocestu između Brčkog i Bijeljine. Ovo je za nas vrlo važan projekt koji će doprinijeti boljem životu ljudi na ovom području. Izražavam zahvalnost kineskoj strani koja je spremna bez oklijevanja sarađivati s nama - poručio je Dodik. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.