EKSKLUZIVNO

Šta sadrži izvještaj Komisije o analizi postdiplomskog studija Sebije Izetbegović

Direktorica KCUS-a na TV-u pokazala indeks, ali ne i diplomu i uvjerenje o položenim ispitima, koje očito nema

Sebija Izetbegović: Komisija poslala prijedlog Senatu o poništenju diplome. Avaz

Piše: Ema Maslo

3.3.2023

Komisija Senata Univerziteta u Sarajevu prošle sedmice završila je posao u vezi sa utvrđivanjem činjenica u vezi sa validnošću diplome postdiplomskih studija Sebije Izetbegović, direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. 

Komisija, koju je predvodio Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta, uputila je zvaničan prijedlog Senatu da se poništi njena diploma.

Direktorica KCUS-a i zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo sinoć je u gostovanju na Hayatu pokazala indeks, ali ne i diplomu i uvjerenje o položenim ispitima, koje očito nema.

Važno je napomenuti da ona nije osporila utvrđeno činjenično stanje u vezi sa provođenjem postupka priznavanja položenih ispita u Zagrebu u skladu s tada važećim statutom Medicinskog fakulteta. Ona je pokazala kopiju koja se nalazila u njenom personalnom dosjeu na Medicinskom fakultetu i koja je upućena u Zagreb koji nije potvrdio vjerodostojnost istog kao niti izdao uvjerenje o položenim ispitama koji su u isti upisani.


Komisija - Avaz
Komisija - Avaz
Komisija - Avaz
Komisija - Avaz
Komisija - Avaz
+19

"Avaz" je ekskluzivno u posjedu izvještaja Komisije za analizu postiplomskog studija Sebije Izetbegović, a u nastavku pročitajte zbog čega su članovi Komisije uputili prijedlog za poništavanje diplome.

Praktično, ako se zna da Tužilaštvo KS vodi i druge istrage, da se naslutiti da će Sebiji Izetbegović možda ostati samo titula završenog studenta medicine.

Kao što je poznato, ona je sa skromnim prosjekom Medicinski fakultet završila nakon 11 godina studiranja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.