AKTUELNI PREMIJER USK

Ružnić: Konaković i Forto pokušavaju disciplinirati NES i stavljaju cijeli USK u okvire provincije

O nama govore naši radni rezultati i to je najveća razlika između nas i ostalih političkih opcija, naveo je

Mustafa Ružnić. Facebook

S. S.

9.3.2023

Predsjednik Regionalnog odbora NES-a Mustafa Ružnić kazao je da Elmedin Konaković i Edin Forto pokušavaju disciplinirati NES i stavljaju cijeli u USK u okvire provincije.

Njegovo saopćenje prenosimo u nastavku.

- Prema provjerenim informacijama, a o čemu su već uveliko izvještavali i mediji, u Unsko- sanskom kantonu traju intenzivni i konkretni pregovori o formiranju vlasti koje predvode Halil Bajramović (NiP) i Jasmin Hušić (Naša stranka). U okviru tih dogovora već je utvrđeno da bi novi mandatar Vlade trebao biti Kemal Hrnjić (NiP) dok bi najveći broj ministarstava pripao SDA, a potom DF-u, Našoj stranci i POMAK-u. 

Bajramović, Hušić i Duraković najzainteresiraniji

Valja naglasiti činjenicu da su najuključeniji i svakako najviše lično zainteresirani za ovakvu raspodjelu vlasti, uz Bajramovića, Jasmin Hušić (NS) i Zikrija Duraković (POMAK).

S obzirom da u Unsko- sanskom kantonu predstavnici NiP-a i Naše stranke očigledno ignorišu postojanje koalicije na federalnom nivou, nameće se zaključak da lideri ovih stranaka Elmedin Konaković i Edin Forto pokušavaju diciplinirati Narodni evropski savez i stavljaju cijeli Unsko- sanski kanton u okvire provincije za koju oni najbolje znaju šta joj je potrebno i kako treba funcionirati.

Pri tome zaboravljaju da smo mi Krajišnici, koji nikada nikome kroz historiju nismo bili bili podanici. Jednako su nam mrski i podanički  mentalitet i izdaja, koje znamo uočiti mnogo prije nego što nam se bilo šta nametne. Izdaju posebno kažnjavamo, a što će se vjerovatno ispostaviti i u ovom slučaju.

U najtežim situacijama

U protekle četiri godine smo dokazali i zorno pokazali kako se ostaje uz svoj narod u najtežim situacijama, kako se radi bez odmora i stajanja, kako je najvažnije i jedino bitno da građani dožive rezultate vlasti koja radi za njih! Mi nismo od velikih riječi, zabavnih statusa na društvenim mrežama i ne posjedujemo medije, jer o nama govore naši radni rezultati i to je najveća razlika između nas i ostalih političkih opcija.

Narodni evropski savez svoju misiju nastavlja na istim principima i sve odgovore na ova pitanja sigurno ćemo dati u najkraćem vremenskom periodu od najviše sedam narednih dana, jer mi nismo samo predstavnici ovog naroda već dio njega - poručio je Ružnić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.