OŠTRA REAKCIJA

Čampara: Nadležni treba da riješe ovaj problem, za šta ih građani plaćaju?

Ne vidim nijedan razlog da se ne može sjest, rekao je Čampara

Aljoša Čampara. TV SA

H. J. I.

14.3.2023

Utjecajem prirodnih faktora i surovosti činjenice da zgrada na Marijin Dvoru stoji napuštena već 30 godina, struktura zgrade je nepovratno uništena. Ruševine zgrade ograđene su žutom trakom, a zatvorene su i dvije trake na glavnoj saobraćajnici, zbog čega se stvara haotična gužva. Koje su nadležnosti Kantona Sarajevo u Špici su pitali Aljoša Čamparu, zastupnika u Skupštini KS.

- Najodgovorniji ljudi trebali su da sjednu, organizuju sastanak i reaguju, te riješe te stvari da građani ne bi trpjeli posljedice, a ne da o tome saznajemo putem Facebook statusa. Hvala Bogu nije bilo fatalnih posljedica prilikom samog urušavanja – kaže Čampara za TVSA.

Mišljenja je da održati sastanak trebaju i Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, federalno ministarstvo, kantonalno ministarstvo, uključujući i općine. Čampara je u vezi s tim oštro poručio: 

- Predstavnici nadležnih institucija, za šta primaju plaću? Za šta ih građani plaćaju? Treba da sjednu i riješe ovaj problem. Ne vidim nijedan razlog da se ne može sjest.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.