KARIĆ SE SASTALA S REISOM

Grad Sarajevo će plaćati zakup zemljišta na kojem je Vijećnica

Budući da je Grad Sarajevo uknjižen 1/1 kao vlasnik Vijećnice, postoji obaveza plaćanja zakupa ili mukate, rekla je Karić

Reis Kavazović i Karić: Tokom susreta. Facebook

A. O.

14.3.2023

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sastala se sa reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem u Rijasetu Islamske zajednice u BiH.

Karić je podijelila zajedničku fotografiju, a ispod objave je istakla da je imala ugodan razgovor.

Tema razgovora

- Tema našeg razgovora je bilo pitanje vakufskog zemljišta na kojem je izgrađena Vijećnica. Budući da je Grad Sarajevo uknjižen 1/1 kao vlasnik Vijećnice, postoji obaveza plaćanja zakupa ili mukate. Mukata se za ovu lokaciju u Austro-Ugarskoj plaćala godišnje tri groša. Nikada ne smijemo zanemariti obavezu plaćanja svih obaveza prema vakufima, to je naša zakonska i ljudska, moralna obaveza. Na narednoj sjednici gradskog vijeća predložit ću tekst sporazuma – poručila je Karić.


Objava Karić na Facebooku. Printscreen

Dodala je da je važno da vjerske zajednice i svi nivoi vlasti svakodnevno podstiču vrijednosti zajedništva, dijaloga, međusobnog uvažavanja.

Želja za Ramazan

- Uvaženom reisu-l-ulemi i svim muslimanima u Sarajevu i Bosni i Hercegovini poželjela sam sretne i sa radošću ispunjene nadolazeće mubarek dane mjeseca Ramazana – poručila je Karić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.