TELETON

Trosatan program na BHRT: 150 poznatih u humanoj misiji za pomoć Turskoj i Siriji

Organizatori emisije su BHRT, “Večernji list BiH”, “Dnevni avaz” i “Nezavisne novine”, u saradnji s Udruženjem “Pomozi.ba”

Narodi Turske i Sirije nisu sami. Avaz

16.3.2023

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT), “Večernji list BiH”, “Dnevni avaz” i “Nezavisne novine”, u saradnji s Udruženjem “Pomozi.ba”, organizirali su “Teleton”, humanitarnu kampanju prikupljanja novca za stradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji. Emisija je na programu večeras od 20 do 23 sata.

Jedinstveni broj

U trosatnom programu BHRT-a učestvovat će 150 ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života koje će se javljati na telefonske pozive građana. Svakim pozivom građani će donirati novac za ugrožene stanovnike Turske i Sirije. Broj je jedinstven za sve bh. operatere – 17006.

- Ideja je, prije svega, pokazati tim ljudima da nisu sami. I BiH je prolazila kroz teške periode i znamo koliko znače pomoć i podrška prijatelja. Potrudit ćemo se da prikupimo što veću materijalnu pomoć koju ćemo preko “Pomozi.ba” plasirati onima kojima je najpotrebnija - kazao je Belmin Karamehmedović, generalni direktor BHRT-a.

Do sada je iz naše zemlje putem “Pomozi.ba” otišlo 95 kamiona pomoći Turskoj i Siriji. Stanje u ovim zemljama još je izuzetno teško, a pomoć im sve manje pristiže.

Prijenos uživo

Prijenos će se moći pratiti uživo i na službenom YouTube kanalu BHRT-a te putem nekoliko TV kuća koje će preuzeti signal. Bit će dostupan i broj žiroračuna za novčane uplate, a građani BiH će svakim pozivom donirati 2 KM i razgovarati s nekim od učesnika.

Gledaoci BHRT-a će tokom trosatne emisije “Teleton” moći upućivati pozive preko svih operatera unutar Bosne i Hercegovine. Broj poziva je neograničen.

Potrebna pomoć

Maja Arslanagić-Hrbat, portparol Udruženja “Pomozi.ba”, kazala je da nisu zakasnili s ovom kampanjom i da je ona vrlo potrebna. Situacija u pogođenim područjima je i dalje veoma loša i narodima ovih zemalja će pomoć trebati u dužem periodu, tako da će “Pomozi.ba” čitavu godinu organizirati humane misije u tu svrhu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.