NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Bakir i Sebija se boje procesuiranja

Ko je želio likvidirati Mateja Živkovića, zamjenika predsjednika Komisije za vrijednosne papire FBiH koji je teško ranjen u atentatu u Sarajevu

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

20.3.2023

U današnjem izdanju „Dnevnog avaza“, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte:

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sve više ispoljava svoju nervozu zbog posljednjih dešavanja kada je Stejt department stavio njegovog bliskog saradnika Osmana Mehmedagića Osmicu na crnu listu, dok se u samom izvještaju spominjala i SDA. Bakir, ali i njegova supruga Sebija strepe od procesuiranja.

Za vas saznajemo i ko je želio likvidirati Mateja Živkovića, zamjenika predsjednika Komisije za vrijednosne papire FBiH koji je teško ranjen u atentatu u Sarajevu prije godinu.

Komentar dana pisao je Danijal Hadžović – „Banja Luka, crna rupa“.

Uradili smo i temu o naoružanju Bosanaca i Hercegovaca zbog činjenice da je povećana potražnja za oružjem. Podaci pokazuju da se Bosanci masovno naoružavaju!

Za „Avaz“ je govorio bivši haški tužilac Džefri Najs (Geoffrey Nice) koji se osvrnuo na nalog za hapšenje Vladimira Putina, ruskog predsjednika, zbog ratnih zločina koji je izdao Međunarodni krivični sud (MKS).

Ličnost dana je Zlatan Ibrahimović: „Iz popravnog u historiju“.

Na stranama globusa pročitajte sve o predsjedničkim izborima u Crnoj Gori. Naš reporter pratio je kompletan proces, a u drugom krugu predsjedničkih izbora naći će se aktuelni predsjednik te države i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović i jedan od lidera pokreta “Evropa sad” Jakov Milatović.

Pročitajte i ko koči 50 miliona eura pomoći iz energetskog paketa podrške Evropske unije.

U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari u obnovljenoj velikoj hali bivše fabrike akumulatora, koja pripada srebreničkom memorijalu, turska TIKA realizira projekt uređenja spomen-sobe površine 4.300 kvadratnih metara, gdje će biti najveći izložbeni prostor ličnih predmeta žrtava genocida u ovom centru. Na jednom zidu bit će postavljene fotografije 8.372 žrtve genocida.

Na jučerašnji dan prije 27 godina izvršena je reintegracija sarajevskog naselja Grbavica, a na jednom od mostova koji ovo naselje povezuju s ostatkom grada osvanula je poruka koja glasi:

- Agresor je pokušao, ali uspio nije.

Saznajte i šta je naš reporter zabilježio u „Avazovoj“ patroli u kojoj je bio s interventnim policajcima PU Novo Sarajevo.

U naselju Miričina kod Gračanice 60-godišnji samac Hasib Kovačević Sibi, koji je doskoro živio u ruševnom kućerku, bez vode i kupatila, od subote je, kako sam kaže, sretan čovjek. Zahvaljujući dobrim ljudima, donatorima, mještanima Miričine, ali prije svega zahvaljujući humanisti Adilu Kurtoviću Beli, Kovačević će od sada živjeti život dostojan čovjeka. Osiguran mu je krov nad glavom.

Za naš list govorila je balerina Ana Kuzmanović koja radi na pripremama za premijeru predstave „Romeo i Julija“ koja je planirana za 29. mart u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Golman se odrekao nastupa za BiH, ali još čeka na Srbiju: Vladan Kovačević sam sebi zakuhao kašu.

Danas i revijalni prilog „Sport“ za sve naše čitaoce.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.