GLAVNI TUŽILAC

Kajganić: Na predmetu Sky radi 10 tužilaca, uhapšeno je 100 osoba, od toga 15 policajaca!

Podigli optužnicu protiv organizovane kriminalne grupe u prvom predmetu koji se odnosi, između ostalog, i na dokaze iz Sky i Anom

Milanko Kajganić. Fena

M. Aš.

22.3.2023

Milanko Kajganić, glavni državni tužilac, nakon što je danas u VSTV BiH predstavio izvještaj o radu Tužilaštva za 2022. godinu, obratio se novinarima i ukazao na rezultate koje je ostvarilo Tužilaštvo BiH.

Posebno se osvrnuo na dio koji se odnosi na predmete kriptovanih aplikacija i Sky aplikaciju.

 - U predmetu Sky radi deset tužilaca Tužilaštva BiH. U 2022. godini smo lišili slobode više od 100 pripadnika raznih organizovanih kriminalnih grupa. Uhapsili smo i 15 policijskih službenika svih policijskih agencija u BiH. Na taj način čistimo redove tih agencija - rekao je Kajganić.

Dodao je da svi ti ljudi više ne rade u tim policijskim agencijama i nisu više u mogućnosti da daju podršku i dojavljuju informacije o organizovanim kriminalnim grupama.

 -  Zadovoljni smo što smo podigli optužnicu protiv organizovane kriminalne grupe u prvom predmetu koji se odnosi između ostalog i na dokaze iz Sky i Anom aplikacija i za ubistvo Radenka Bašića, bivšeg načelnika Uprave kriminalističke policije - dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.