IMENOVANJA

Nakon dugogodišnjeg rada u medijima: Novinari u političkim i diplomatskim vodama

Duška Jurišić zamjenica ministra, Erol Avdović, Dario Novalić i Danka Savić ambasadori

Neki od novinara koji su napustili medije. Printscreen

Alen Bajramovic

24.3.2023

Jedan broj novinara je posao u medijima u posljednje vrijeme zamijenio pozicijama u diplomatiji i državnim institucijama, a profesionalno iskustvo stečeno u novinarstvu trebalo bi olakšati angažman na novim radnim mjestima.

Već je poznato da je dugogodišnja novinarka Duška Jurišić imenovana za zamjenicu državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Nova energija

Na ovu poziciju donijela je i novu energiju, što demonstrira svakodnevno. Jurišić je rođena 1965. u Sarajevu, magistrica je žurnalistike i diplomirana pravnica, a najveći dio radnog vijeka provela je na poslovima novinara, odnosno urednika u bh. javnim servisima. Od 2019. do 2023. bila je direktorica TV Kantona Sarajevo.


Jurišić: Zamjenica ministra. Printscreen

Novinar Dario Novalić prije nekoliko dana imenovan je za ambasadora BiH u Ljubljani. Novalić je osnivač i vlasnik magazina “Start” te portala Start.ba i Putovanja.ba. Radio je za većinu važnijih medija u bivšoj Jugoslaviji.

Novalić: Odlazi u Ljubljanu. Printscreen

Dosadašnja ambasadorica BiH u Madridu Danka Savić preuzet će poziciju šefice misije u međunarodnim organizacijama u Beču.

Brojne nagrade

Savić je magistrica evropskih studija, a iza sebe ima 20 godina rada u novinarstvu.


Savić: Nakon Madrida ide u Beč. Printscreen

Ambasador BiH u Briselu bit će Erol Avdović, dugogodišnji novinar i analitičar iz sjedišta Ujedinjenih naroda u Njujorku. Avdović je bio dopisnik zagrebačkog “Jutarnjeg lista” i “Vjesnika” iz SAD, kolumnista “Nacionala”, te “Oslobođenja” i “Dnevnog avaza”. Autor je knjige “Dejtonska podmornica”. Više puta je nagrađivan za svoj profesionalni rad.

Avdović: Ambasador BiH u Briselu. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.