RASKOL U SNSD-U

Mladenu Grujičiću zabranjeno da se kandiduje za načelnika Srebrenice

Kao razlog je navedeno što nije podržao izborni štab SNSD-a te njihovu kampanju na izborima

Mladen Grujičić. Printscreen

N. Aj.

10.4.2023

Nakon što je donesena odluka o zabrani političkog djelovanja načelnika Srebrenice Mladena Grujičića, on se oglasio s nekoliko svojih pristalica iz stranke.

Grujičić je objavio saopćenje za medije koje je potpisalo i nekoliko SNSD-ovih odbornika u Srebrenici, a u kojem tvrde da odluka krši statut stranke te da je sve osmislio Radomir Pavlović, predsjednik Općinskog odbora i da će u konačnici odluka biti poništena.

Politička agonija

- Politička agonija u kojoj se nalazi Radomir Pavlović je očigledno prešla u jedan vid bolesti jer više ne preza ni u čemu, pa je ovim činom putem svojih satelita otišao i korak dalje - navodi se.

Grujičić tvrdi da ovo neće biti poštovano zbog toga što aktuelni načelnik, navodno, ima podršku Milorada Dodika.

- Najmudriji među nama Milorad Dodik je vjerovao i 2016. i 2020. u Mladena Grujičića i nije se pokolebao da mu da novu šansu , i pokazalo se da je bio u pravu - napisano je u saopćenju.

Navode da su svoje argumente o tome ko je kriv za raspad SNSD-a u Srebrenici već poslali vrhu partije od kojeg traže da razriješi situaciju.

- O izbornim aktivnostima, i ko je za koga radio, mi smo obavijestili vrh partije i kao što smo napisali očekujemo hitne reakcije i sastanke. Od njih tražimo da presjeku u kom pravcu dalje ići , jer ovim postupcima Pavlović sa njegovim poslušnicima urušavaju i ovo članstvo koje smo do sada održali - naveli su Grujičić i četiri odbornika.

Biračko mjesto

Podsjećamo, disciplinska komisija Općinskog odbora SNSD-a u Srebrenici donijela je pet zaključaka među kojima je i "da Mladen Grujičić ne može biti kandidat SNSD-a za načelnika Općine Srebrenica, kao ni na odborničkoj listi na Lokalnim izborima 2024. zbog loših izbornih rezultata na gotovo svim biračkim mjestima u srebreničkom djelu za koje je bio odgovoran, a posebno na svom biračkom mjestu".

Osim toga, kao razlog je navedeno što nije podržao izborni štab SNSD-a te njihovu kampanju na izborima. Okrivili su ga da je radio protiv kandidata SNSD-a s poslaničke liste te da je glavni krivac za cijepanje odborničkog kluba SNSD-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.