DINASTIJA U PROBLEMIMA

"Avaz" u posjedu zaključka Senata UNSA-e: Sebiji Izetbegović će biti poništen doktorat?

Podsjećamo, Izetbegović je već poništeno zvanje magistra

Sebija Izetbegović. Printscreen

12.4.2023

Vanredna sjednica Univerziteta u Sarajevu zakazana je za sutra sa početkom u 13 sati. Predložena je samo jedna tačka dnevnog reda a to je „Rješenje Kantonalne uprave za inspekcijske poslove – Inspektorat prosvjetne inspekcije broj: UP-1-14-12-34-05766/23-12705 od 03. 04. 2023. godine“ koje se odnosi na doktorat Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a i samoprozvane prve žene u Bošnjaka.

Rješenje kojim se Univerzitetu u Sarajevu nalaže da u skladu sa članom 77. Zakona o visokom obrazovanju KS proglasi nevažećom diplomu doktora medicinskih nauka Sebiji Izetbegović, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove je izdala početkom aprila. Kako se navodi, rok za izvršenje je 15 dana od prijema rješenja.

Dnevni red sutrašnje sjednice Senata UNSA-e. Avaz

Portal "Avaza" je u posjedu prijedloga zaključka, te kako saznajemo, na sutrašnjoj vanrednoj sjednici Senata UNSA-e, trebala bi se dati saglasnost rektoru Rifatu Škrijelju kao ovlaštenoj osobi, da postupi u skladu sa Rješenjem Kantonalne uprave za inspekcije poslove. Drugim riječima, da poništi doktorat Sebiji Izetbegović. 

Rješenje Kantonalne inspekcije. Avaz

Podsjećamo, Izetbegović je već poništeno zvanje magistra. Kako je portal "Avaza" jučer objavio, naučno-nastavno vijeće Medicinskog fakulteta u Sarajevu uputilo je Univerzitetu u Sarajevu i rektoru Rifatu Škrijelju Zahtjev za izjavljivanje žalbe zbog mogućeg i sve izvjesnijeg poništenja doktorskog rada Sebije Izetbegović.

Važno je napomenuti da ovaj zahtjev nije obavezujući za rektora UNSA-e Rifata Škrijelja.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.