"AVAZ" NA LICU MJESTA

Teleton akcijom skupljeno 940.000 KM za ugrožene u Siriji i Turskoj

Znali smo da ovakve akcije budu podržane, ali nismo očekivali da će rezultat biti ovakav kakav je, rekao je Karamehmedović

Sa današnje konferencije  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Piše: Eldar Abaz

14.4.2023

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine – BHRT, u saradnji s Udruženjem Pomozi.ba organizirala je humanitarnu kampanju prikupljanja novca za stradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji koja je trajala od 1. do 31. marta 2023. godine.

Prisutnima se obratio Belmin Karamehmedović, generalni direktor BHRT-a.

Veliki broj donacija 

- Znali smo da ovakve akcije budu podržane, ali nismo očekivali da će rezultat biti ovakav kakav je. Uspjeli smo zahvaljujući otvorenim telefonima, ljudima koji su zvali i velikim brojem donacija. Skupili smo preko 900 hiljada KM. Ovo je bilo ogromno zadovoljstvo, hvala svima. Donatorima, medijima i građanima. U vrijeme loših vijesti, zaista je veliko zadovoljstvo napraviti ovako nešto pozitivno. Ovo može biti putokaz za sve buduće akcije - kazao je Karamehmedović.

Svoju zahvalnost je iskazala i Maja Arslanagić-Hrbat, PR Udruženja Pomozi.ba.

- Hvala svima što su tu, što prate sva dešavanja. Hvala svima koji su zvali onu noć kada se novac donirao. Zajedno smo upjeli animirati ljude, te prikupiti značajna sredstava koja će pomoći ljudima u Turskoj i Siriji. Poslali smo oko 100 šlepera, nabavili smo 20 stambenih kontejnera. Sva ova finansijska sredstva koja su pristigla i koja će pristići, koristit ćemo shodno potrebama ljudi - navela je Arslanagić.

Suma novca 

Tačnu sumu novca koja je skupljena akcijom, predstavio je Benjamin Butković, urednik Specijalnih programa BHT1.

- Zahvaljujući građanima, te pozivima koji ih je bilo 96 hiljada prikupljen je iznos od 192.020 KM. Zahvaljujući donatorima koji su uplaćivali, skupljeno je više od 748.725 KM, malo je falilo da dosegnemo milion KM. Ukupna cifra koja je skupljena jeste 940.745 KM - naveo je Butković.

Ovom prilikom Butković se zahvalio svima koji su učestovali u ovome, između ostalog i dnevnom listu “Dnevni avaz”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.