POPRAVLJENA OGRADA

Sanirano oštećenje na Starom mostu: Dio građana nezadovoljan

Bravo za inicijativu i naravno nadležne koji su imali sluha za inicijativu, poručio je drugi dio građana

Ograda na Starom mostu. Instagram

D. H.

16.4.2023

Prije nekoliko mjeseci na Instagram profilu "Mostar forever" objavljene su fotografije oštećene ograde na Starom mostu u Mostaru te su administratori pozvali nadležne da saniraju oštećenje.

- Još zimus objektiv naše kamere zabilježio je razvaljenu ogradu na Starom mostu. Prije neka dva mjeseca neko je nestručno ovo pokušao popraviti, vrlo moguće na svoju ruku, što nije potrajalo ni desetak dana i opet je stanje isto kao na ovim fotografijama - razvaljeno. Sezona je u suštini počela. Zar nije sramota nadležene službe koje su zadužene da održavaju najveći simbol Mostara i jedan od najvećih simbola naše zemlje da ovo stoji ovako? Najveću atrakciju i znamenitost od koje Mostar dobrim dijelom živi bi trebalo maziti i paziti i sve probleme koji se tiču iste instantno rješavati. To je spomenik od najveće važnosti kojeg svakodnevno posjećuju turisti iz svih dijelova svijeta. Stid i sram da ih bude što ne održavaju Stari most - napisali su na stranici nedavno te se čini da je njihova reakcija urodila plodom te su oštećena zavarena.

- Nakon što naš Instagram profil pokrenuo priču oko krajnje nužnosti da se popravi ograda Starog mosta, te uz to i kudio nadležne jer je ograda oštećena mjesecima što smo potkrijepili noćnim fotkama iz januara/siječnja koje smo tad napravili našim objektivom - danas napokon reakcija. Hvala svima što su se odmah digli da se ovaj problem riješi. Nadležni su reagirali i popravili ogradu", napisali su, međutim mnogim građanima se ne sviđa kako je ograda zavarena.

"A jesu ... Ko ni sebi, ni drugom", "Moglo se ovo bolje odraditi za 5 minuta posla, ovako samo ružno izgleda", "Zaboravio brusnu ploču", "Ko orginal iz 1557. godine", "Kao da su djeca plastelinom krpila", samo su neke od negativnih reakcija, no bilo je i onih koji su zadovoljni odrađenim.

- Malo samo fleksom šminglati i ljepo će ispasti", Bravo za inicijativu i naravno nadležne koji su imali sluha za inicijativu - poručio je drugi dio građana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.