NAČELNIK ILIDŽE

Muzur odgovorio Kapidžiću: Neki će ostati upamćeni po "parlatanju"

Neki će iza sebe ostaviti trajno dobro i tako ispisati historiju vremena i prostora u kojem su živili i radili, rekao je Muzur

Nermin Muzur. Printscreen

H. J. I.

18.4.2023

Načelnik Ilidže Nermin Muzur (NiP) je pozdravio odluku da se odobri kredit za izgradnju tramvajske pruge do Hrasnice, ali je i odgovorio kantonalnom zastupniku SDA Faruku Kapidžiću.

Muzur je konstatovao da je najveći izazov projekat tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice, podsjetivši da je riječ o projektu o kojem se govori desetinama godina.

Zahvalio se Šteti

Podsjetio je da je današnja odluka Skupštine Kantona Sarajevo da odobri izgradnju posljednji korak ka početku realizacije projekta. Odobren je kredit Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) od 25 miliona eura.

Načelnik Ilidže se zahvalio zastupnicima koji su podržali kreditno zaduženje, kao i kantonalnom ministru saobraćaja Adnanu Šteti (SDP) za kojeg je naveo da je bio uz Općinu Ilidža i da nije odustajao od projekta, uprkos izazovima.

"Neki će ostati upamćeni po parlatanju"

- Neki će ostati upamćeni dan ili maksimalno dva po "parlatanju", a neki će iza sebe ostaviti trajno dobro i tako ispisati historiju vremena i prostora u kojem su živili i radili - poručio je Muzur.

Termin "parlatanje" je izgovorio zastupnik Kapidžić, komentirajući obraćanje zastupnice NS-a Miomirke Melank.

Poručio je Melank da se u skupštini "parlata", a ne da se čita. Stranačka kolegica Melank Vildana Bešlija je optužila Kapidžića da vrijeđa žene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.