GRADONAČELNICA SARAJEVA

Karić dijelila baklave sugrađanima ispred Baščaršijske džamije

Ne zaboravimo naše stare i bolesne, niti one koji su u nevolji i kojima naša pomoć i pažnja može biti veliko olakšanje i utjeha, poručila je ranije

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić dijelila baklave ispred Baščaršijske džamije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

21.4.2023

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić jutros je u Sarajevu dijelila baklave prolaznicima ispred Baščaršijske džamije povodom Ramazanskog bajrama.

Ranije jutros uputila je čestitku muslimanima koji obilježavaju ovaj praznik.

- Drage moje muslimanke i muslimani, Sarajke i Sarajlije, od srca vam čestitam Ramazanski bajram, sa željom da ga provedete u miru i radosti, u porodičnom i prijateljskom zajedništvu. Bajram je kruna ramazanskog posta, koji je osvježio um lijepim i zdravim mislima, očistio tijelo i srce, oplemenio karakter i vjeru u blagodat strpljivosti, ustrajnosti i solidarnosti.

Ne zaboravimo naše stare i bolesne, niti one koji su u nevolji i kojima naša pomoć i pažnja može biti veliko olakšanje i utjeha. Neka vam mubarek bajramski dani proteknu u dobru i berićetu, ispunjenog srca našim voljenim Sarajevom i domovinom Bosnom i Hercegovinom. Zdravi, sretni i u miru bili. Bajram Šerif Mubarek Olsun! Vaša Benjamina - poručila je jutros Karić na Facebooku.

Podsjećamo, Ramazanski bajram traje tri dana, a sutra je Dan šehida koji će biti obilježen na Kovačima u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.