STRAZBUR

Delegacija Parlamenta BiH učestvuje na sjednici Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope

Predloženim dnevnim redom zasjedanja predviđena je rasprava o Godišnjem izvještaju o radu za 2022. godinu

Parlamentarna skupština Vijeća Evrope. Printscreen

H. J. I.

24.4.2023

Članovi parlamentarne delegacije BiH Saša Magazinović, Sabina Ćudić, Darijana Filipović i Branislav Borenović u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope učestvovat će u drugom dijelu redovnog godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, koje će biti održano u Stazburu od danas do petka, 28. aprila.

Predloženim dnevnim redom zasjedanja predviđena je rasprava o Godišnjem izvještaju o radu za 2022. godinu komesarke Vijeća Evrope za ljudska prava Dunje Mijatović, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Predviđena je i rasprava te glasanje o izvještajima o temama "Evropska konvencija o ljudskim pravima i nacionalni ustavi" i "Provođenje presuda Evropskog suda za ljudska prava".

Učesnici zasjedanja raspravljat će i o izvještajima o temi "Političke strategije za sprječavanje, pripremanje i suočavanje sa posljedicama prirodnih katastrofa" i o temi "Mladi i mediji".

Predviđeno je i obraćanje predsjednika Islanda Gudnija Johansona, kao i redovna razmjena informacija sa generalnom sekretarkom Vijeća Evrope Marijom Pejčinović Burić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.