IZJAVA ZA "AVAZ"

Kazaz: SBiH i NES stalno traže način da se dodvore radikalnim biračima, Nikšić se treba radikalnije postaviti

To stalno pronalaženje izgovora da ne uđu u vlast očigledno je, ne samo ucjenjivanje trojke, nego i njeno degradiranje u javnosti, rekao je

Enver Kazaz: NES i SBiH degradiraju trojku u javnosti više od medija pod kontrolom SDA. Avaz - Facebook

25.4.2023

Stranka za BiH i NES su danas u zajedničkom saopćenju poručili da su protiv nametanja kratkoročnih rješenja od visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt) te da nije prihvatljivo rješenje Vojina Mijatovića za dopremijera u Vladi FBiH.

Profesor i politički analitičar Enver Kazaz za portal „Avaza“ je kazao da Stranka za BiH i NES stalno pronalaze izgovore kako bi se populistički dodvorili radikalnim biračima u Bosni i Hercegovini i kako bi dali vremena SDA da se konsolidira.

Trojanski konji osmorke

- Oni su trojanski konji osmorke i nikada nisu principijelno i iskreno pregovarali sa strankama trojke. To stalno pronalaženje izgovora da ne uđu u vlast očigledno je, ne samo ucjenjivanje trojke, nego i njeno degradiranje u javnosti. Moglo bi se reći da oni radikalnije podrivaju ugled trojke u javnosti, nego agresivna kampanja koju provode mediji pod kontrolom SDA i DF-a – kazao je Kazaz za portal „Avaza“.

Dodao je da preporučuje lideru SDP-a Nerminu Nikšiću da obustavi pregovore s NES-om i SBiH do daljnjeg i da se radikalnije postavi prema zahtjevima tih dviju stranaka.

Šta ako se nametnu izmjene?

Upitan šta će se desiti ukoliko visoki predstavnik, kako je danas najavljeno, nametne izmjene Izbornog zakona, a NES i SBiH odluče da blokiraju formiranje Vlade FBiH, profesor Kazaz kaže:

- Onda je odgovornost na Nerminu Ogreševiću i Semiru Efendiću. Očigledno je da oni ne računaju sa svim posljedicama svoje kalkulantske politike i očigledno je da ta dvojica političara nisu dorasli izazovima koji se postavljaju pred Bosnu i Hercegovinu – zaključio je Kazaz za portal „Avaza“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.