DOŽIVJELA INFARKT

Doktori iz JZU Dom zdravlja Živinice brzom reakcijom spasili sugrađanku: Ona im uputila javnu zahvalu

Zauvijek zahvalna kompletnom medicinskom osoblju, a posebno dr. Trumiću i dr. Jusiću, poručila je sugrađanka koja je željela ostati anonimna

Doktori brzom reakcijom spasili sugrađanku. Facebook

H. J. I.

26.4.2023

Doktori hitne pomoći iz JZU Dom zdravlja Živinice spasili su život svojoj sugrađanki, a ona je odlučila da im se javno zahvali. 

Zahvalu prenosimo u cijelosti.

Spašen mladi život

- Htjela bih da se ovako javno zahvalim osoblju hitne pomoći Živinice, a posebno dr. Edisu Trumiću i dr. Džemalu Jusiću. Naime, prije par mjeseci doživjela sam infarkt, po informacijama koje sam poslije dobila, na putu do hitne negdje oko Đurđevika sam prestala disati i srce je stalo, te sam u hitnu dovezena bez znakova života. Zahvaljujući brzoj i profesionalnoj reakciji dr. Trumića i dr. Jusića uspješno sam reanimirana-oživljena te transportovana na UKC Tuzla, odakle sam kroz sedam dana izašla živa, na nogama i bez ikakvih posljedica.

Zbog detaljnih pretraga i zdravstvenih analiza koje sam morala proći nakon toga i brige o sopstvenom zdravlju, nisam stigla ranije da se zahvalim, a s obzirom da ne živim u BiH ni da dođem lično, zamolit ću vas da ako možete objavite u znak zahvalnosti za jedan mlad spašen život. Zauvijek zahvalna kompletnom medicinskom osoblju a posebno dr. Trumiću i dr. Jusiću!

Doktori uradili reanimaciju kako treba

I da, nakon svih pretraga koje sam prošla, rekli su mi, da je sreća moja samo što su doktori odradili reanimaciju kako treba, inače vjerovatno sad ne bih pisala ovaj mail.

Vječno zahvalna vaša pacijentica, vi ćete se vjerovatno sjetiti ko je u pitanju, a ja bih zbog svoje privatnosti željela ostati anonimna. Hvala Vam do neba - navodi se u zahvali koja je objavljena na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.