POMOĆ

Stanovi dodijeljeni na korištenje pripadnicima braniteljske populacije prelaze u trajno vlasništvo

Ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović je ovom prilikom naglasio važnost brige o porodicama šehida-poginulih

Dodijeljeni stanovi. Fena

FENA

28.4.2023

Nakon što je prethodno na Skupštini Kantona Sarajevo pokrenuta inicijativa kako bi stanovi dodijeljeni na korištenje pripadnicima braniteljske populacije, koji ostvaruju ovo pravo u skladu sa zakonskim propisima, prešli u trajno vlasništvo, Vlada Kantona Sarajevo je dala saglasnost za potpisavanje predmetnih ugovora.

Stambeno zbrinjavanje

Riječ je o 17 stanova, odnosno porodica koje će ovom prilikom trajno riješiti problem stambenog zbrinjavanja.

S obzirom na to da su pravo na korištenje stana ostvarili pod istim uslovima koji su propisani za dodjelu stanova u trajno vlasništvo, ovom inicijativom riješeno je pitanje nad navedenim stanovima.

Ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović je ovom prilikom naglasio važnost brige o porodicama šehida-poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, koji su zadužili našu domovinu.

Naša dužnost

- Sretan sam i zadovoljan što smo uspjeli da korisnike prava na dodjelu stana na korištenje, njih ukupno 17, obradujemo u ovim izazovnim vremenima, trajnim rješavanjem stambenog pitanja. Nakon što smo u januaru ove godine potpisali notarske ugovore za 30 korisnika, dolazimo i do finaliziranja procedure za njih još 17. Naša je dužnost i obaveza da se brinemo o porodicama onih koji su dali svoje živote za Bosnu i Hercegovinu, te onima koji su dali dijelove tijela u odbrani. Preostala su još četiri stana, za koje čekamo etažiranje, nakon čega ćemo ovaj projekt uspješno privesti kraju - istaknuo je ministar Osmanović.

Stanovi koji prelaze u trajno vlasništvo bit će dodijeljeni za 12 supruga šehida-poginulih boraca, dva roditelja šehida-poginulih boraca, te za tri ratna vojna invalida.

Nakon što Skupština Kantona Sarajevo potvrdi odluku Vlade, pristupit će se potpisivanju notarskog ugovora za ove stanove - saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.