IZMJENE

Gradsko vijeće Tuzla odlučilo: Nema više besplatnog parkiranja nedjeljom

Kako je navedeno u obrazloženju za donošenje ove Odluke, izmjene se uvode zbog potrebe unaprijeđenja sistema parkiranja

Parking će se naplaćivati i nedjeljom. PR služba

A. O.

30.4.2023

Na 26. sjednici Gradskog vijeća Tuzla donesena je odluka koja se tiče javnih parkinga na području općine Tuzla, kojom je odlučeno da će se parking plaćati i nedjeljom.

Izmjenama se uvodi naplata parkiranja nedjeljom u periodu od 01.06. do 31.08. tekuće godine na svim parkiralištima koja gravitiraju Panonskim jezerima, odnosno na javim parkiralištima: „Panonsko jezero – Istok“, „Parkiralište u ulici Džindić mahala (bivši stadion „Jedinstvo“), „Parkiralište – Trg slobode“, „Parkiralište – Prigradska autobuska stanica“ i „Parkiralište u ulici Atik mahala“.

Kako je navedeno u obrazloženju za donošenje ove Odluke, izmjene se uvode zbog potrebe unaprijeđenja sistema parkiranja i naplate parkiranja na području grada Tuzle, a na osnovu upućene inicijative JKP „Saobraćaj i komunikacije – Tuzla“ d.o.o Tuzla.

Uvođenjem naplate parkiranja nedjeljom u periodu od 01.06. do 31.08. tekuće godine na svim parkiralištima koja gravitiraju Panonskim jezerima očekuje se pozitivan efekat u smislu smanjenja saobraćajnih gužvi vikendima u toku ljetnje sezone na parkiralištima u blizini kompleksa Panonskih jezera, a koja je osobito izražena nedjeljom.

U prilog navedenom govore i rezultati analize rada sistema naplate parkiranja i dosadašnjih iskustava JKP „Saobraćaj i komunikacije – Tuzla“ d.o.o Tuzla, obzirom da se uvođenje naplate parkiranja nedjeljom u navedenom periodu, odnosno ljetnjoj sezoni na javnim parkiralištima: „Panonsko jezero – Istok“, „Parkiralište u ulici Džindić mahala (bivši stadion „Jedinstvo“), kroz dopune Odluke koje datiraju iz 2017. godine pokazalo kao uspiješno unapređenje sistema parkiranja na području grada.

Na ovakav način će se unaprijediti sistem parkiranja i naplata parkiranja na području grada Tuzle, te u krajnjem i poslovanje JKP „Saobraćaj i komunikacije – Tuzla“ d.o.o Tuzla, navedeno je u obrazloženju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.