SLOBODA MEDIJA

Zvizdić: Sloboda javne riječi svakim danom mora biti i veća i jača

Bez slobodnih medija nema slobodnomislećih novinara koji će se istinski i svom snagom boriti protiv korupcije i kriminala, rekao je Zvizdić

Denis Zvizdić. Armin Durgut / PIXSELL

FENA

3.5.2023

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je čestitku novinarima i urednicima povodom 3. maja, Svjetskog dana slobode medija.

- Poštovani novinari, poštovani urednici, povodom Svjetskog dana slobode medija upućujem vam čestitku sa željom da vaša misija, da profesionalno i istinito izvještavate javnost, nikada ne bude ugrožena bilo čijim pritiskom. I političari i novinari imaju istu, posebnu odgovornost prema građanima naše domovine i zato postoji granica koja se ne smije preći. Sloboda javne riječi svakim danom mora biti i veća i jača, ali siguran sam da niko nema pravo da pod plaštom slobode govora širi govor mržnje, manipulira građanima, vrijeđa ljudsko dostojanstvo - poručio je Zvizdić.

Kako navodi, bez slobodnih medija nema slobodnomislećih novinara koji će se istinski i svom snagom boriti protiv korupcije i kriminala.

- Samo potpuno slobodni i profesionalni novinari mogu doprinositi kvalitetnom informiranju i jačanju demokratije. Sretan vam 3. maj, Svjetski dan slobode medija - navodi se u čestitki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.