SARADNJA

Sastanak direktora GP BiH sa šefom Odjela za vladavinu prava Europske unije u BiH

Kuprešaković je predstavio značajne aktivnosti pripadnika Granične policije BiH u proteklom razdoblju u borbi protiv prekograničnog kriminala

Sa današnjeg sastanka. Fena

FENA

3.5.2023

Direktor Granične policije (GP) BiH Mirko Kuprešaković je u srijedu u Sarajevu održao sastanak sa šefom Odjela za vladavinu prava Europske unije u BiH Alfredom Stripollijem.

Na sastanku su razgovarali o sigurnosnoj situaciji i problematici nezakonitih migracija te je istaknuto kako ovaj globalni i kompleksni problem podrazumijeva, ne samo angažiranje svake razine vlasti unutar države, nego i globalna i multiagencijska rješenja, navodi se u priopćenju GP BiH.

Kuprešaković je predstavio značajne aktivnosti pripadnika Granične policije BiH u proteklom razdoblju u borbi protiv prekograničnog kriminala.

Tijekom sastanka pozitivno su ocijenjene dosadašnje aktivnosti policijskih službenika Granične policije BiH u borbi protiv migracija, koji se unatoč nedovoljnim kadrovskim i materijalnim sredstvima, uspješno suprotstavljaju ovom problemu. Također, dogovoreni su idući koraci suradnje s EUROPOL-om.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.