KORMANU ISTEKAO MANDAT

Federalni ministar policije Ramo Isak za "Avaz": Vahidin Munjić novi v. d. direktora FUP-a

Kada je u pitanju izbor Munjića za direktora FUP-a i ja sam za to da on dođe na to mjesto, rekao je Isak

Isak: Ubrzati proceduru. Avaz

3.5.2023

Vahidin Munjić, policijski službenik u kabinetu direktora Federalne uprave policije (FUP), bit će imenovan za novog v.d.  direktora ove ustanove. Ovu informaciju za portal „Avaza“ potvrdio je Federalni ministar policije Ramo Isak.

Najbolja osoba

- Pošto je istekao mandat Ensadu Kormanu s Munjićem smo odmah obavili razgovor kao i sa ostalim kandidatima koji ispunjavaju uvjete za direktora FUP-a. 

Također, i sam Korman je predložio Munjića tako da su svi saradnici bili za to da je predloženi najbolja osoba u ovom momentu za tu poziciju. Moram naglasiti da taj mandat traje samo tri mjeseca – kazao je minsitar Isak za "Avaz".

Dodao je da će se potruditi da u tom vremenu Parlament Federacije BiH što prije okonča proceduru izbora Nezavisnog odbora kako bi se mogla ubrzati procedura raspisivanja i odabir novog direktora FUP-a.

- Kada je u pitanju izbor Munjića za direktora FUP-a i ja sam za to da on dođe na to mjesto – rekao je za portal „Avaza“ Ramo Isak.

Kada je riječ o Svevladu Hofmanu (Hoffman), aktuelnom savjetniku direktora GP BiH, koji je predložen za direktora FUP-a, Isak kaže da ima informaciju da taj konkurs ne može da se sprovede do kraja, jer je istekao.

Provjera navoda

- Dao sam zadatak svojim saradnicima da provjere ove navode te da najdalje do petka pripreme sve vezano za taj dio pa da imam pravu informaciju. Ali, sve što bude u skladu sa Zakonom bit će ispoštovano i urađeno. Cilj nam je da se radi u skladu sa Zakonom i da FUP dobije što kvalitetnijeg direktora – naglasio je Isak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.