SPORNA MU PROCEDURA

Hoffmann o imenovanju v.d. direktora FUP-a: Isak je okružen nedobronamjernim savjetnicima

Isak je odluku o novom vršiocu dužnosti direktora donio u srijedu

Svevlad Hoffman. N1

D. H.

4.5.2023

Nakon što je novi ministar unutrašnjih poslova FBiH donio odluku o tome da v.d. direktora FUP-a bude Vahidin Munjić, reagovao je Svevlad Hoffmann, kandidat za direktora ove institucije.

Recidivi bivšeg ministra

Između ostalog, Hoffmann je izjavio kako je novi ministar Isak okružen nedobronamjernim saradnicima.

- Želim putem javnosti upozoriti ministra MUP-a Ramu Isaka na nedobronamjerne saradnike kojima je okružen i koji su recidiv bivšeg ministra, koji je svom snagom upirao da se ne izabere ravnatelj FUP-a. Naime, najavljeni prijedlog ministra za imenovanje Vahidina Munjića v.d. direktora FUP-a predstavlja flagrantno kršenje čl. 45. st.(3) Zakona o unutarnjim poslovima, s obzirom na to da Munjić u profesionalnom smislu ne zadovoljava zakonom propisane kriterije - rekao je Hoffmann.

Saradnici ga kompromitiraju

Ističe i kako novog ministra njegovi saradnici kompromitiraju.

- Munjić se ne nalazi na poziciji mjerodavnog rukovoditelja organizacijske jedinice predviđenog da vrši dužnost v.d. direktora. Zabrinjavajuće je da Isak ima oko sebe naslijeđene saradnike koji ga nekompetentnim savjetima kompromitiraju - zaključio je Hoffmann.

Inače, Isak je odluku o novom vršiocu dužnosti direktora donio u srijedu.

- Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova predložilo je Vladi Federacije Bosne i Hercegovine da imenuje glavnog inspektora Vahidina Munjića za vršitelja dužnosti direktora Federalne uprave policije (FUP) - rekao je Isak.

Naveo je da je s Munjićem već obavio razgovor te je rekao kako vjeruje da će časno i pošteno obavljati svoju dužnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.