9. MAJ

U Trebinju obilježen Dan pobjede nad fašizmom

Poštujući prethodno navedeno, mi ćemo na taj način najbolje stalno biti u aktivnosti, rekao je Ćapin

Sa današnjeg obilježavanja. P. Mucović

P. Mucović

9.5.2023

Povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, predstavnici SUBNOR-a, Gradske uprave i Socijalističke partije položili su danas cvijeće na Spomenik palim borcima u borbi protiv fašizma 1941-1945. u gradskom parku u Trebinju.

Cvijeće je položio i konzul Republike Srbije u kancelariji u Trebinju, Miroslav Marković.

Prema riječima Rajka Ćapina, predsjednika trebinjskog SUBNOR-a, na današnji dan treba da pošaljemo univerzalnu poruku mira i radimo na razvijanju i jačanju sistema koji će još jače vrednovati, promovisati i afirmisati ono što je iskonsko i istinsko.

- To su, prije svega, porodica, tradicija, međusobno uvažavanje, poštovanje, tolerancija i bratska ljubav. Te karakteristike odavno nama pripadaju i idu s nama. Poštujući prethodno navedeno, mi ćemo na taj način najbolje stalno biti u aktivnosti, da vodimo borbu za jedno pravednije, humanije i solidarnošću protkano društvo - rekao je Ćapin.

Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika Trebinja, istakao je da je važno da se njeguje kultura pamćenja, te da je obilježavanje ovog datuma, sjećanje na sve žrtve fašističkog terora, a ovakvi događaji su i opomena da je potrebno biti na oprezu, kako se slični događaji ne bi ponovili.


Sa lica mjesta. P. Mucović

- Potrebno je da se u to uključe i čitava zajednica i roditelji i sve druge institucije, da se na pravi način komunicira i da zajednički kreiramo ambijent gdje ćemo slati poruke mira i tolerancije, jer jedino na takav način možemo utjecati na razvoj cjelokupne društvene zajednice - rekao je Bošković.

Obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom u gradskom parku, prisustvovali su potomci palih boraca NOR-a i fašističkog terora i predstavnici društveno-političkog života grada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.