FEDERALNI MINISTAR

Ramo Isak najavio: FUP će raspisati konkurs za prijem novih policijskih službenika

Ministar Isak najavio je kako će u novom pravilniku o unutrašnjoj organizaciji biti kvalitetnih izmjena

Ramo Isak. Printscreen

H. J. I.

10.5.2023

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak posjetio je Specijalnu policijsku jedinicu Federalne uprave policije (FUP) gdje se sastao s komandantom Specijalne policijske jedinice FUP-a Mustafom Selmanovićem.

Ministar Isak istakao je kako će u budžetu biti povećana sredstva namijenjena za Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a i to u dijelu nabavke specijalnih vozila, oružja i materijalno-tehničkih sredstva te sredstva za obuke policijskih službenika.

Jedna od najrespektabilnijih jedinica

- Specijalna policijska jedinica FUP-a jedna je od najrespektabilnijih jedinica ne samo u Bosni i Hercegovini već i u regionu. Mi ćemo ojačati ovu jedinicu kroz nabavku specijalnih vozila, oružja i materijalno-tehničkih sredstva te sredstva za obuke policijskih službenika - rekao je ministar Isak.

Ministar Isak najavio je kako će u novom pravilniku o unutrašnjoj organizaciji biti kvalitetnih izmjena koje se odnose na radna mjesta u Specijalnoj policijskoj jedinici FUP-a.

Nedostatak policijskih službenika

- Svjestan sam da će veći broj policijskih službenika, u narednih nekoliko godina, biti penzionisan kao i nedostatka policijskih službenika u Specijalnoj policijskoj jedinici FUP-a. Mogu najaviti kako će FUP raspisati konkurs za prijem novih policijskih službenika od kojih će veći broj biti upravo u ovoj jedinici - poručio je ministar Isak.

Komandant Specijalne policijske jedinice FUP-a Mustafa Selmanović upoznao je ministra Isaka s izazovima s kojim se susreće Specijalna policijska jedinica FUP-a te izrazio uvjerenje kako će ministar Isak dati svoj maksimalan doprinos jačanju FUP-a.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.