VAŽAN SASTANAK U SARAJEVU

Premijer i federalni ministri sa Udruženjem poslodavaca u Federaciji BiH

Prezentirali su aktivnosti i ideje tog udruženja

Sa sastanka članova Vlade FBiH i Udruženja poslodavaca. Fena

FENA

11.5.2023

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić susreo se danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, s predstavnicima Udruženja poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine.

- Na sastanku, kojem su prisustvovali i dopremijer i federalni ministar finansija Toni Kraljević, te ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić i ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, delegacija poslodavaca je čestitala premijeru i ministrima na imenovanju - navodi se.

Prezentirali su aktivnosti i ideje tog udruženja, koje imaju za cilj poboljšanje poslovnog ambijenta, rasterećenja privrede i unapređenja uslova za ekonomske reforme i razvoj u Federaciji BiH. U tom kontekstu, naglasili su da očekuju podršku premijera i Vlade Federacije BiH.

Premijer Nikšić naglasio je izuzetnu važnost partnerstva Federalne vlade i poslodavaca. Predstavnike Udruženja je informirao o prioritetima i planiranim reformama Vlade Federaciji BiH u ekonomskoj sferi, istakavši da je opredjeljenje Vlade kreiranje ambijenta za donošenje odluka koje će dugoročno imati pozitivan efekt kako na poslodavce, tako i na radnike. U tom pravcu, i poslodavaci i radnici, naglasio je Nikšić, imaju neupitnog partnera u Federalnoj vladi.

- Na sastanku je dogovoreno i organiziranje šireg skupa na kojem će Udruženje poslodavaca detaljnije informirati premijera i Vladu FBiH o potrebama poslodavaca i nužnim reformama, među kojima su, kako su istakli, rasterećenje rada i uređenje tržišta rada, kao prioritetna pitanja - saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.