TIMOVI NA TERENU

"Merhamet" kontinuirano doprema interventnu pomoć poplavljenim područjima u Krajini

"Merhamet" je za ugrožene porodice na tom području dopremio vodu za piće, kabanice, konzerve i drugu vrstu interventne humanitarne pomoći

Timovi "Merhameta" su na terenu. Printscreen

H. J. I.

17.5.2023

Timovi Muslimanskog dobrotvornog društva "Merhamet", koje predvodi direktor Regionalnog odbora "Merhameta" Bihać Alen Prošić nalaze se na terenu, u poplavljenim područjima u Unsko-sanskom kantonu.

Voda za piće i konzerve

"Merhamet" je za ugrožene porodice na tom području dopremio vodu za piće, kabanice, konzerve i drugu vrstu interventne humanitarne pomoći, a takva pomoć će se, kazao je Prošić, dopremati kontinuirano.

Predsjednik HO "Merhamet" MDD Kenan Vrbanjac je naglasio da je u stalnom kontaktu s "Merhametovim" ekipama na terenu, da u ovoj humanitarnoj organizaciji budno prate stanje na poplavljenim područjima te da će "Merhamet" pomoći ugroženom stanovništvu, u skladu sa svojim mogućnostima.

Šta je najneophodnije

Pozvao je građane Bosne i Hercegovine da se i ovog puta solidarišu s porodicama čiji su domovi potopljeni u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Krajinu.

- Njima su najneophodniji voda za piće, svijeće, gumene čizme, kabanice, isušivači za vodu, vodene pumpe. Takvu vrstu pomoći "Merhamet" će od građana primati u svim svojim regionalnim i osnovnim odborima širom Bosne i Hercegovine i ona će biti dopremljena na poplavama ugrožena područja - poručio je Vrbanjac.    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.