SARAJEVO

Bivši učenici geodetske škole proslavili 50 godina mature: Najljepši period života

Jedan od njihovi kolega koji nije mogao doći je poslao poruku

Okupilo se njih 18. A. Abaz

E. Abaz

20.5.2023

Ispred Srednje tehničke škole u Sarajevu se okupila generacija 1973. godine kako bi zajedno otišli da proslave 50 godina mature. Od 46 učenika, koliko je tada završilo ovu školu, njih 18 je došlo kako bi ponovo vidjelo svoje razredne kolege.

- Nas iz ove škole, koja je bila jedina geodetska škola za vrijeme Jugoslavije, ima svuda po svijetu. Od Amerike do Australije, neki nisu mogli doći, neki nisu više među nama, ali evo ovo što nas je tu je, tradicionalno svakih pet godina se okupljamo. Donosimo bosanske kolače, tj. lokum kako bismo se počastili - istakla je Ehlimana Kuldija-Uzunović.


Kuldija-Uzunović: Ponijela kolač. E. Abaz

Organizatori okupljanja su Džamalija Suljo, Ehlimana Uzunović i Fahić Mirsad. Jedan od njihovi kolega koji nije mogao doći je poslao poruku, te istakao da je ovo susret s ljudima koji su obilježili najljepši period života.

- Ovdje smo da se prisjetimo jednog davnog zajedništva koje nas veže. Zahvaljujemo se na privilegiji da smo nakon 50 godina od mature još tu, iako za neke nažalost to ne možemo reći. Bili smo i ostali skromni, dostojanstveno i radišni, nastojeći održati prijateljstvo koje nas je vezalo u srednjoj školi - kazao je Devedžić Husein, penzionisani geodet iz Gračanice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.