SVEČANOST U SARAJEVU

Ispraćena 19. generacija maturanata Druge gimnazije

Svečano obilježen završetak srednjoškolskog obrazovanja

Piše: E. Abazović

15.6.2021

Ispraćeni maturanti - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Ispred Hotela Holiday održana je matura Druge gimnazije gdje je ispraćena 19. generacija IBDP maturanata. Tri odjeljenja sa ukupno 46 učenika okončali su svoje srednjoškolske dane.

 - Učenici su uspješno završili školu sa zavidnim rezultatima. Ovo ističem posebno zbog toga što je tokom školovanja ove generacije na snazi bilo vandredno stanje izazvano pandemijom koronavirusa i što se nastava odvijala online - kazao je direktor srednje škole "Druga gimnazija" u Sarajevu, Seid Alibegović.

IB Diploma program, se u Drugoj gimnaziji realizira od 2000. godine i to je prva škola u BiH koja je implementirala ovaj program. Tokom svog školovanja učenici su pokazali veliku angažovanost i posvećenost kako bi postigli odličan uspjeh.

Alibegović je maturantima poručio da su vrata Druge gimnazije za njih uvijek otvorena.

 - Dragi maturanti, želim vam da u budućnosti nastavite koračati putevima uspjeha, da izaberete fakultet koji volite i na studiju budete isto tako vrijedni i odgovorni kao i u školi - dodao je Alibegović.

Za uspješan završetak školovanja, direktor se zahvalio profesorima, razrednicima i roditeljima što su đacima, u ovom izazovnom vremenu, olakšali učenje.

Matursko veče je održano uz poštivanje svih epidemioloških mjera u dogovoru sa hotelom u kojem se i održava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.