OGLASIO SE I PULJIĆ

Eskobarov šef stiže na Balkan, smatra se vodećim autorom Daytonskog mirovnog sporazuma

Jedan od najboljih poznavatelja prilika na zapadnom Balkanu, senator Kris Marfi, dolazi u regiju, napisao je Puljić

Džejms O'Brien. Printscreen

A. O.

22.5.2023

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) nominirao je Džejmsa O'Briena (James) za pomoćnika državnog sekretara za Evropu.

On je ranije bio zadužen za sankcije. O`Brien je svojevremeno bio izaslanik za Balkan i smatra se vodećim autorom Daytonskog mirovnog sporazuma. Džejms će biti šef Gabrijelu Eskobaru (Gabrielu Escobaru).

Tim povodom prije dva dana se oglasio i Ivica Puljić, novinar i dopisnik Al Jazeera-e iz Vašingtona.

- Predsjednik Biden je nominirao Jamesa O`Briena za pomoćnika državnog tajnika za Europu koji je do sada bio zadužen za sankcije. O`Brien je svojedobno bio izaslanik za Balkan i smatra se vodećim autorom Daytonskog mirovnog sporazuma – napisao je Puljić na Twitteru.


Objava Puljića. Printscreen

Američki senator Kris Marfi (Chris Murphy) na društvenim mrežama se oglasio gdje je istakao da je proveo vrijeme u Senatu fokusirajući se na Balkan iz dva razloga, jedan - postoji velika balkanska dijaspora u CT-u; i to je regija koja treba više američkog angažmana kako bi se osiguralo da se stari sukobi neće ponovno pojaviti i zaprijetiti napretku. Večeras se vraćam u regiju, kratko je napisao.

Puljić je također komentirao njegovu objavu.

- Jedan od najboljih poznavatelja prilika na zapadnom Balkanu, senator Kris Marfi, dolazi u regiju. Provjeren prijatelj u borbi protiv korupcije, nacionalizma i secesije - napisao je Puljić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.