USPJEH BOSANCA

Američki predsjednik Bajden odlikovao fitnes cara porijeklom iz BiH Samira Bečića: Država računa na vas

Duboko sam počašćen što sam primio nagradu za životno djelo od predsjednika Sjedinjenih Država Džoa Bajdena, i izražavam skromnost, naveo je Bečić

Samir Bečić. Facebook

N. Aj.

25.5.2023

Nakon što je 10. januar proglašen Danom Samira Bečića, ovaj Bosanac i Hercegovac s adresom u Hjustonu dobio je još jedno priznanje i to ni manje ni više nego od predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena (Joe Biden).

On je Bečića odlikovao nagradom za životno djelo, što je još jedno u nizu priznanja koje je Bečić primio za svoj rad i doprinos zajednici.

- Duboko sam počašćen što sam primio nagradu za životno djelo od predsjednika Sjedinjenih Država Džoa Bajdena, i izražavam skromnost jer sam prepoznat među izvrsnim pojedincima i organizacijama koji imaju pozitivan utjecaj u našoj naciji. Zagovaranje zdravlja i tjelesne kondicije bila je moja životna strast, a ova nagrada je dokaz snage ogromnih napora da se provedu stvarne promjene. Hvala vam, predsjedniče Bajden, na ovoj velikoj časti. Bog blagoslovio Ameriku, najveću naciju na svijetu - napisao je Bečić na društvenim mrežama.

Ova prestižna nagrada dodijeljena je Bečiću kao zagovorniku zdravog načina života za predanost promociji zdravlja i fizičke spremnosti u Americi, što potvrđuje izuzetne volonterske napore pojedinaca koji posvećuju život poboljšanju uslova u društvu, ističe se u objavi.

- U ime američkog naroda, izražavam iskrenu zahvalnost za vaše volontersko liderstvo i potičem vas da nastavite odgovarati pozivima za službuu. Država računa na vas - navodi se, između ostalog, u zahvalnici koju potpisuje predsjednik Bajden.

Bečić je u januaru dao ekskluzivni intervju za "Dnevni avaz" u kojem je, između ostalog, otkrio koja mu je neostvarena želja.

A ona je upravo u vezi s predsjednikom Bajdenom.

- Volio bih da me predsjednik Amerike Džo Bajden pozove kao savjetnika za fitnes i zdravlje u President's Council on Sport, Fitnes and Nutrition - rekao nam je tada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.